Skip to main content

Mikrocement og mikrobeton, hvad er forskellen?

Mikrocement og mikrobeton – her er, hvad vi ved om disse to fantastiske overflader. Byggematerialeindustrien er så bred og mangfoldig. Blandt dem er mikrocement og mikrobeton. De er blevet populære i mange indvendige og udvendige anvendelser. Men hvad er disse materialer egentlig? Hvad er forskellene mellem dem, og hvordan kan de bruges?

Er mikrocement dybest set det samme som mikrobeton?

Teknisk set er mikrocement og mikrobeton ikke udskiftelige. De har forskellige anvendelser og er ikke det samme objekt, selv om de har nogle ligheder.

Forskelle mellem mikrocement og mikrobeton

Tykkelsen af de to materialer er den vigtigste faktor, der viser forskellene mellem mikrocement og mikrobeton. Mikrocement, også kaldet poleret cement, er en polymermodificeret cementbaseret belægning, der kan anvendes på alle faste overflader, herunder gulve, vægge og møbler, både indendørs og udendørs. Det er typisk 2 til 3 mm tykt og giver en glat og let finish, der passer godt sammen med materialer som keramik og træ samt moderne, minimalistisk design. Microcements evne til at dække eksisterende overflader er en af dens mange bemærkelsesværdige fordele. Det giver en elegant, moderne erstatning, der eliminerer rodet og besværet med konventionelle byggeteknikker.

Popularitet af begge materialer

Med en fugtig klud og lidt voks kan man opnå en glat, kontinuerlig overflade. Materialets evne til at give en glat, moderne finish gør det meget populært. Mikrobeton er på den anden side tykkere og fås i tykkelser fra 2 til hele 50 mm. Det er et stof med en mindre partikelstørrelse end konventionel beton. Det bruges normalt til nye strukturelle elementer som f.eks. gulve. Cement, tilslagsmaterialer og tilsætningsstoffer bruges i mikrobeton for at øge dens bearbejdelighed og styrke. Mikrobeton kan bruges i områder, der kræver større strukturel stabilitet, fordi det hældes eller sprøjtes med en tættere konsistens end mikrocement, der påføres som en tynd belægning.

Teknologiske forskelle

Der er nogle væsentlige teknologiske forskelle mellem mikrocement og mikrobeton, selv om de ser ens ud. Fordi mikrocement er mere fleksibelt, kan det bruges til en lang række formål. På den anden side er mikrobeton mere modstandsdygtigt, hvilket gør det til et godt valg til gulvbelægninger med høj trafik.

Forskelle i æstetik

Begge materialer kan tilbyde en elegant, moderne finish, hvad angår udseende. På den anden side har microcement et glattere, mere sømløst udseende, mens microbrete har en tendens til at have et lidt mere struktureret, grovere beton udseende.

Udgiftsforskelle

Afhængigt af det specifikke produkt, omkostningerne til installation og kompleksiteten af projektet kan prisen på mikrocement og mikrobeton variere betydeligt. På grund af den specialiserede ekspertise, der kræves til anvendelsen, har mikrocement en tendens til at have en lidt højere pris. Men da udgiften ofte udmønter sig i en bedre finish, kan mikrocement være en mere omkostningseffektiv mulighed for kræsne kunder.

Hvilket produkt er bedst, mikrocement eller mikrobeton?

De unikke behov og karakteren af projektet vil spille en stor rolle i valget mellem mikrocement og mikrobeton. Når du vælger, skal du altid huske projektets formål, den tilsigtede æstetik og den nuværende overflades tilstand.

Hvilken væske skal jeg bruge til at rengøre mikrocement og mikrobeton?

Begge overflader skal rengøres med en mild, bionedbrydelig væske, der ikke indeholder syrer. Et særligt rengøringsmiddel bør bruges til at rengøre mikrocement og mikrobeton. Universalrengøringsmidler kan plette overfladen. I vores produktsortiment finder du et middel, der hedder BETOFF-MICRO, som er et specialprodukt, der er specielt beregnet til rengøring af mikrocement.
Mikrocement og mikrobeton
Væske til rengøring af mikrocement og mikrobeton

Sammenfatning

Mikrocement og mikrobeton er ikke det samme på trods af deres tilsyneladende ligheder. Mikrocement er mere fleksibelt, tyndere og velegnet til både vandrette og lodrette anvendelser. Det er ideelt til at opnå et glat udseende på mange overflader, herunder møbler, vægge og gulve. Mikrobeton er på den anden side et stærkere og tykkere materiale. Det er ideelt til gulvbelægning, hvor dets styrke og holdbarhed skiller sig ud, især i områder med meget trafik. Konklusionen er, at selv om mikrocement og mikrobeton har nogle fælles karakteristika og af og til bruges i flæng, så har de unikke egenskaber, der gør dem velegnede til forskellige anvendelser. At vælge det rigtige materiale til et bestemt projekt kræver en forståelse af disse forskelle.