Fjern oliepletter. HVORDAN FJERNER MAN OLIEPLETTER FRA BETON?

Fjern oliepletter. Er der grimme oliepletter på betonindkørslen eller garagegulvet? Det er vigtigt at fjerne olien, før du misfarvning, forsegling eller genpåføring af betonen. Hvis olien ikke fjernes, det i sidste ende trækker sig tilbage til overfladen og ødelægger din nye dekoration. Find ud af, hvordan du undgår dette problem ved at fjerne oliepletter fra beton. Nogle oliepletter er kun mindre lækager eller pletter, mens andre betonoverflader er mere forurenede. Størrelsen af oliepletten såvel som dens alder bestemmer, hvor svært det er at fjerne. Rengøring af olie fra beton kan kræve trial and error for at finde den bedste metode til din situation. Hvis du har brug for professionel hjælp, bedes du kontakte en bestemt entreprenør i dit område.

Fjern oliepletter. Fjernelse af oliepletter fra beton – fire spidser

  • Vask olien af med et stærkt vaskemiddel og en skrubbebørste eller svamp
  • Brug en betonrenser eller affedtningsmiddel til at opløse og fjerne olien
  • Brug en wrap til at distribuere olien og suge den fra betonen
  • Lad de specielle encellede mikroorganismer spise olien

Der findes mange kemiske metoder til fjernelse af olie eller fedt (begge kulbrintebaserede materialer) fra beton. Nedenfor kan du lære mere om hver af disse tilgange.

Fjern oliepletter. Fjernelse af olie med vaskemiddel

Små snavs eller pletter kan undertiden fjernes med et stærkt vaskemiddel, en børste og en svamp.

Fjern oliepletter. Fjernelse af pletter med affedtning

En anden metode er brugen af en kommercielt tilgængelig stressfjerner eller degreaser, en koncentreret alkalisk sæbe, som påføres betonoverfladen ved at skrubbe. Sæben fungerer som et kugleleje og løsner olien for lettere fjernelse. Ulempen er, at typiske affedtningsmaskiner ikke rigtig nedbryder olien, så de fungerer ikke godt på stærkt forurenet eller forurenet beton i lang tid. De er også mere effektive på porøs beton end på beton med en hård eller tæt overflade.

Fjern oliepletter. Rengøring af oliepletter med komprimering

En anden almindelig metode til at fjerne oliepletter fra beton er indpakning. Pakken, der hovedsagelig anvendes til små, genstridige pletter, fremstilles ved at gennembløde et absorberende materiale (såsom.B kattekuld, poolrens eller savsmuld) med et stærkt opløsningsmiddel (acetone, xylen, farvefortyndende eller MEK) og derefter smøre materialet over pletten. Dæk låget med plast og lad osmoseprocessen begynde. Opløsningsmidlet bryder olien, og det absorberende materiale suger det ud af betonen. Denne procedure tager dog tid og er muligvis ikke omkostningseffektiv eller praktisk til fjernelse af store pletter.

Fjern oliepletter. Brug af innovative BETOFF væsker til at fjerne betonolie

Det seneste fremskridt i fjernelsen af oliepletter fra beton er brugen af specielle enkeltcellevæsker, der udvikler sig på olie og dens derivater og fortærer dem som slik. Enzymer og ilt nedbryder olie og omdanner det til kuldioxid. Når olien opløses, dør mikroorganismerne, og betonen forbliver ren og oliefri. Navnene på disse innovative væsker, der let opløser olie på beton, er BETOFF og BETOFF-BIO,begge tilgængelige på vores hjemmeside betoff.de.

Fjern oliepletter. Hvordan fjerner man oliepletter fra betonoverflader?

Fjern oliepletter.
Fjern oliepletter.

Har du nogensinde skiftet olie i en plæneklipper (eller værre, i en bil), og den gamle olie har en eller anden måde savnet puljen og er nu i indkørslen eller på garagen gulvet? De fleste travle indkørsler eller garager i sidste ende vil få olie pletter, selvom du kan minimere skader ved at stoppe og soining olie, så snart det løber ud. Fortsæt dette ved at behandle pletområdet med et stærkt vaskemiddel – jo før jo bedre. Men selvom du har dybe oliepletter forårsaget af langsom, gradvis dræning af olien på betonen, kan disse meget ofte næsten helt fjernes ved en eller flere af følgende metoder.

Fjern oliepletter. drikkepenge

For at forhindre olieudslip fra starten lægger erfarne husejere ofte papplader ud, når de skifter olie eller blander olie og gas til brug i plæneklippere og andet udstyr til at opfange og absorbere lækager.

Fjern oliepletter. Hvor åben for at fjerne oliepletter?

Hvis du kan, skal du fjerne oliepletterne på betonen, så snart du ser dem. Hvis dette ikke er praktisk, kan grundig årlig rengøring, herunder fjernelse af oliepletter, være en del af rutinemæssig vedligeholdelse.

Hvad har du brug for?

Metode til koncentreret sæbe:

  • Papirhåndklæder eller klude
  • Koncentreret sæbe
  • Stiv nylonbørste
  • haveslange

Til TSP-metoden: spand, TSP, øjenbeskyttelsesbriller, gummihandsker, stiv nylonbørste, fortynder og savsmuldslange: fortynder, savsmuld.

Metode til fjernelse af oliepletter: kimpletfjerner, pumpeforstøver, stift næbhåndtag, slange.

Fjern oliepletter. Hvordan fjerner man oliepletter med en koncentreret væske?

Den rigtige sæbe i den rigtige koncentration kan være en vidunderlig oliepletfjerner – men kun hvis den understøttes af alvorlig skrubning. En af de væsker, der virkelig fjerner olien fra betonen, er et betonrengøringskoncentrat kaldet BETOFF. Det er et innovativt præparat, der kan fortyndes med vand afhængigt af forureningstypen. BETOFF reagerer med fuld kraft med olien, og efter blot et par sekunder kan du se effekten.

1. Begynd at fjerne friske oliepletter ved at fjerne så meget olie som muligt med papirhåndklæder eller rengøring klude. Du skal blot sprede håndklæderne over den spildte væske, lad olien virke i et par sekunder, og tag derefter håndklæderne og smid dem væk. Forsøg ikke at gnide olie, fordi det kun vil gnide det dybere.

Fjern oliepletter. advarsel

Olie betragtes som industriaffald, så de lokale myndigheder bør konsulteres på instruktioner til bortskaffelse af fedtede papirhåndklæder eller klude. De fleste steder bør disse materialer ikke tilsættes husholdningsaffaldet til deponering.

2. Påfør sæbe og skrub pletten

Påfør koncentreret sæbe med fuld kraft direkte på pletten og skrub derefter kraftigt med en stiv nylonbørste, e.B. en robust badebørste med stilk.

3. Skyl og gentag

Skyl området med en haveslange og en dyse, hvis det er muligt med en stærk stråle. Gentag proceduren en eller to gange, og der er en mulighed for, at pletten vil forsvinde. Hvis skyllevandet ikke længere forårsager “perler” eller “regnbuer” på betonoverfladen, forsvinder olien.

Fjern oliepletter. Alternative metoder

Kattekuld metode

Hvis oliepletten er betydelig, skal du starte med at sprede et billigt, absorberende kattekuld på pletten og omhyggeligt dække det. Knus affaldet med fødderne og slib skraldet. Lad kattens kuld absorbere olien i en time, vask den og smid den væk.

Med meget stærke pletter skal du lade din killing hvile for natten efter knusning og derefter feje. Vask stedet med en stærk sæbe (eller noget lignende) og en stiv børste, og skyl derefter af. Gentag dette, hvis det er nødvendigt.

Brug af TSP

Sæt 1 glas fosfatfri TSP (tri-natriumphosphat), også kaldet TSP-PF, i en gallon varmt vand og bland det grundigt. Hæld TSP over oliepletten med beskyttelsesbriller og gummihandsker og lad det spædbarn i 20 til 30 minutter. Skrub derefter med en stiv nylonbørste og skyl med en slange. Gentag dette, hvis det er nødvendigt.

Fjernelse af olie med farvefortyndende og savsmuld

Bland savsmuld med tyndere, indtil det er fugtigt, og spred derefter den gennemblødte savsmuld på pletten. Lad det suge ind i oliepletten i 20 minutter. Skyl savsmuld og gentag om nødvendigt. Dette kan være et godt første skridt for tunge oliepletter, efterfulgt af rengøring med et koncentreret rengøringsmiddel.

Fjernelse af pletter fra mikrobiologisk olie

Du kan også bruge en bionedbrydelig væske, hvis hovedkomponent er et plantestof, såsom .B BETOFF-BIO, som bruger mikroorganismer til at absorbere olie og fedt. For store områder, anvende opløsningen med pumpen forstøver og skal du blot vente, indtil væsken er opløst. Med stærke pletter kan det tage op til 0,5 timer. Efter opløsning af olien kan området rengøres med sæbe og vand.