• Forside
 • Blog
 • Nyheder
 • Fjern oliepletter. Oliefletter i garagen: tip og tricks til at fjerne dem

Fjern oliepletter. Oliefletter i garagen: tip og tricks til at fjerne dem

Fjern oliepletter. Når der sker en ulykke, er vi naturligvis bekymrede for, om en “olieulykke” vil skade vores jord permanent. Og mens nogle mennesker straks gør noget ved det og prøver at afhjælpe situationen, den nemmeste måde at suge væsken i en klud og acceptere pletten. 

Men det behøver ikke være sådan!

Fjern oliepletter. Typer af mekaniske smøremidler og olieflekker

Der er mange forskellige typer fedt og oliepletter:

 • Smøremidler til biler 
 • Motorolie 
 • Akselsmøremiddel 
 • Bilolie 
 • Mekanisk smøremiddel 
 • Industrielle smøremidler

Fjern oliepletter. Oliepletter i bilen – en stor fare for mandligt område

En garage er et mænds paradis, hvor de søger trøst eller nyder nye gadgets. Meget ofte viser det sig, at en garage ikke længere er et sted for en familiebil, men en slags værksted til udvikling af din hobby.

Mænd er tydeligvis forskellige fra hinanden. Nogle mennesker behandler garagen som det eneste sted i huset, hvor rod er acceptabelt og velkommen, mens andre er omhyggelige med at holde den ren, som det ses på apoteker.

Men når det kommer til at håndtere beskadigede gulve og fjerne “permanente” oliepletter, vil de fleste forsøge at finde et populært og meget testet gør-det-selv-trick for at fjerne disse pletter. Ja, gamle bilolieflekker i garagen kan fjernes en gang for alle. Til alle andre pletter, f.eks. B. på polstrede møbler, madrasser eller i køkkenet (http: // xn – denkkodenkbio-lmb. De /) tilbyder en række innovative væsker, der fjerner alt snavs fra disse overflader.

Før vi går ind i det væsentlige ved rengøring af fedtpletter på betongulve, skal vi først tage et øjeblik for at skelne mellem de forskellige årsager til stædige og svære at fjerne fedtpletter, der vises i din garage.

Fjern oliepletter. Fra ubehagelige oliefletter til farlige for sunde oliespild

De fleste af de gamle eller nye små oliepletter i en garage er oliebaseret og er lavet af motorolie, gearolie, frostvæske, dieselolie osv. Ofte ubetydelige opstår de, når bilen repareres, vedligeholdes, og når en lille mængde væske ved et uheld spildes fra en container. Disse pletter trænger naturligt ind i overfladen af ​​det beluftede betongulv, hvis det ikke er forseglet eller yderligere beskyttet med et imprægneringsmiddel.

Resultatet er grimme pletter, der på grund af deres lille størrelse normalt kun er skadelige for jorden og ikke for menneskers sundhed. Men når sådanne pletter er friske, kan de let flyttes til husets opholdsstue. Til mange husmødres store overraskelse og utilfredshed vises der spor af olie på tæpper eller gulve lavet af hårdttræ eller natursten. For ikke at nævne, olie vil ødelægge ejerens sko. Derudover gør større olieflekker overfladen glat, så risikoen for at falde bør ikke overses.

En anden, mindre almindelig kilde til oliefletter i garagen kan være opvarmning af olie fra utætte ovnrør. Dette sker i sjældne tilfælde, normalt når fyringsolietanken er installeret i garagen og ikke udenfor. Da omkring 40% af landdistrikterne i Europa er afhængige af fyringsolie til opvarmning, rammer dette fænomen mange husstande og familier. Desværre, hvis de etablerede normer for installation af udstyr ikke følges, vil sådant udstyr blive beskadiget og føre til ulykker.

Skønt regler kræver installation af et yderligere brandsikkert kammer med en times tid med tilstrækkelig ventilation kaldet en dæmning til sikkert at huse den interne olietank, forekommer der spild på grund af forkert tilslutning af brandventilerne eller en beskadiget tank. Denne type olieudslip udgør en alvorlig brandfare og stor risiko for menneskers sundhed, hvorfor det er så vigtigt at stoppe olielækager i husholdningsvarmesystemer med det samme.

Oliefarve på gulvet – hvordan man rengør det

Vi forklarer de generelle retningslinjer for håndtering af olieudslip på dit værksted og viser dig, hvordan du rydder op ved utilsigtet spildt olie. Betongulv forurenet med olie kan findes i en garage, kælder eller autoværksted.

Du har brug for følgende værktøjer og rengøringsmateriel:

 • spand 
 • Børste eller stiv børste 
 • Plastskraber 
 • gummihandsker 
 • Øjenbeskyttelse (ved store spild) 
 • Absorberende materiale: savsmuld, bagepulver eller katteaffald osv. 
 • Valgt rengøringsmiddel: specielt affedtningsmiddel, ovnrenser , professionel BETOFF eller BETOFF-BIO oliefarvefjerner
 • Coca-Cola (valgfrit, du har sandsynligvis brug for en drink, når du fjerner oliepletter fra beton)

Der er mange effektive teknikker, der kan bruges til at fjerne olie fra betongulve. En mulighed er at lave konvolutter designet til at absorbere olie fra bunden (hvis det er en frisk plet). Du kan blande et absorberende basisprodukt (sodavand, salt, sukker, savsmuld) med et affedtningsmiddel (vaskemiddel, acetone) og lave en pasta-lignende blanding. Derefter påføres en sådan wrap på det forurenede område i flere timer.

For en bedre effekt kan oliefarven yderligere dækkes og dækkes med et plastark for at ekstrahere olien mere effektivt. Skrab derefter den resulterende pasta af og påfør affedtningsmiddel eller universalrengøringsmiddel AGARA fra Denk öko Denk Bio. Skrub, børst og skyl så længe det er nødvendigt afhængigt af størrelsen og niveauet af forurening, du støder på.

Hvis det er for svært eller kedeligt at lave en wrap, skal du blot dække det farvede område med absorberende materiale – katteaffald, savsmuld osv. Gnid det kraftigt ind igen og igen, lad det sidde et stykke tid. Fortsæt derefter som beskrevet ovenfor.

Nogle fagfolk lover også mirakuløse resultater, hvis du bruger en almindelig ovnrenser eller WD-40 affedtningsmiddel i industriel kvalitet. Så det er værd at prøve. Og lad os ikke glemme, at en god skylning med Karcher normalt hjælper med at fjerne fedtede rester og rester fra affedtnings- og rengøringsmidler i sidste ende.

Uanset hvad du vælger, skal du bære standard beskyttelsesudstyr som gummihandsker og en ansigtsmaske. Åbn altid din garageport eller dit vindue, hvis der er en, for god ventilation.

Du kan altid overlade opgaven med at rengøre gulvet i din garage og fjerne oliepletter til specialister, der har de rigtige højtryksrensere og rengøringsmidler til at håndtere snavs. De fleste rengøringsfirmaer bruger den innovative AGARA-væske, men hvis du er genert for at bruge denne type væske selv, er det virkelig værd at overveje at ansætte et rengøringsfirma.

Hvilke forebyggende foranstaltninger kan der træffes for at undgå oliepletter?

Fjern oliepletter.
Fjern oliepletter.

Olieflekker på det hårde gulv i en garage kan let undgås, hvis der tages skridt til at forhindre utilsigtet spild. Sørg for, at oliereservoirerne altid er tæt lukket. Varmesystemet skal efterses regelmæssigt og kontrolleres for løse rørforbindelser. Hvis du efterlader din bil i garagen, skal du altid lægge pap under bilen, når du skifter olie.

Det er en god ide at holde små børn og kæledyr ude af garagen. Du reducerer chancen for en mulig ulykke, der kan spilde olien. Vigtigst er dog, at du finder tid og midler til at sikre dit gulv med en passende belægning eller belægning. Vi råder dig til at søge råd fra en ekspert om, hvilken type olie- og vandafvisende fugemasse, der kan være egnet til betongulvet i din garage.