Skip to main content

Betonfjernelse og knusning

Betonfjernelse og knusning. Er fortovet foran dit hus styrtet sammen? Skal du fjerne en betonterrasse fra din have? Det er normalt tid til at udskifte beton, hvis den har store afskalningsstykker, tegn på bundfældning eller mange dybe revner.

Selvom det kan være en vanskelig og dyr opgave, kan du selv gennemføre nedrivningen af ​​betonpladen afhængig af dens størrelse og tykkelse. Husk at dette bliver en intens træning, så saml dine venner til at støtte dig både fysisk og mentalt.

Betonfjernelse og knusning. Hvor meget koster det at fjerne en betonplade?

At fjerne en betonplade selv er billigere end at hyre en professionel:

Entreprenører opkræver fra 2.000 til 5.000 for at fjerne beton; den gennemsnitlige pris i hele landet er ca. 3.500.
Uarmeret beton koster normalt fra 9 til 15 per kvadratmeter.
Prisen på armerede betonplader stiger fra 16 til 24 per kvadratmeter.
På den anden side koster en 12-punds hammer ofte mindre end $300 i husforbedringsbutikker. Med lidt hårdt arbejde kan du spare tusindvis af dollars på betonfjernelse.

Betonfjernelse og knusning. Ting du skal overveje, inden du river en betonplade ned

Inden du går i gang med at fjerne betonpladen, skal du ringe til firmaet, der var ansvarlig for at bygge huset, og spørge, om der er forsyninger under jorden.

Betonfjernelse og knusning. Tjek eventuelle nødvendige tilladelser

For at finde ud af, om du skal have tilladelse til at fjerne en betonplade, skal du kontakte din kommune. Det er højst sandsynligt, at du skal bruge en tilladelse, før du starter projektet, hvis din indkørsel eller fortov er placeret inden for din bys vigepligt. Selvom det er usandsynligt, er det bedst at tjekke omhyggeligt for at undgå at betale bøder, hvis du beslutter dig for at rive betonen ned i din have.

Betonfjernelse og knusning. Bestem tykkelsen af ​​betonen

Brug metoden beskrevet her til at fjerne en betonplade, der er 10 cm tyk eller mindre. Alt over 10 cm vil kræve brug af elværktøj og en vis viden om betonbrydningsteknikker.

Betonfjernelse og knusning. Se efter armering lavet af beton

En betonplade, der indeholder trådnet eller stålarmeringsstænger indeni, kaldes armeret beton. Betonen er armeret og beskyttet mod bøjning eller revner takket være stål eller net. Mens en betonterrasse sandsynligvis er bygget af uarmeret beton, er en indkørsel sandsynligvis bygget af armeret beton.

Stangskærere kan skære igennem nogle typer armering, men til materialer, der er tykkere end trådnet, er det nødvendigt med en elektrisk sav. Ved at brække et stykke af kanten af ​​eller udvide et eksisterende mellemrum, kan du se, hvad der er i din beton. Er der armering i din beton, bør du overveje at kontakte en specialist.

Bede om hjælp

Fjernelse af beton er arbejdskrævende. Lav en liste over venner, der vil hjælpe dig med dit nedrivningsarbejde. Sørg for at give dem besked på forhånd, at de vil bryde en betonplade ned, så de er klar til den anstrengende øvelse. For at forblive hydreret skal du sørge for, at alle drikker rigeligt med vand.

Uanset om du opgraderer et fortov eller fjerner en indkørsel, kan du og dit mandskab lære at nedbryde beton selv med de konkrete nedrivningsinstruktioner, vi har givet nedenfor.

Betonnedrivningsteknikker

Beton kan nedbrydes på forskellige måder, men det er ikke alle, der kan udføres med de enkleste værktøjer. Her er de mest populære metoder til fjernelse af beton:

Perfekt til begyndere: stang og hammer

Ansættelse af en professionel eller leje af tungt udstyr fra et udlejningsfirma
Brug en hammer. Husk dog at det er et tungere og kraftigere værktøj end en forhammer og kræver mere træning/viden at betjene.
Den nemmeste og billigste måde at gøre det selv på er at bruge en forhammer til at fjerne betonen. Dette enkle værktøj er dog ikke altid effektivt.

Betonfjernelse og knusning. Knusning af beton og opløsning af beton

Desværre er der ikke noget marked for en væske, der kan opløse tykke betonblokke. Kommercielt tilgængelige væsker kaldet betonfjernelsesvæsker er beregnet til at opløse betonsnavs. Vores produktsortiment omfatter tre væsker, der let kan opløse tørret beton:

BETOFF (koncentrat)
BETOFF-X (fortyndet version)
BETOFF-BIO (planteversion)
Køb en af ​​vores væsker på betolix.pl og opløs betonsnavs i dag!

Betonfjernelse og knusning